Over Marco Spreker Contact Home
In het algemeen:
Projectmatig Werken, ook wel projectmanagement, gaat over het aanbrengen van structuur bij de uitvoering van een opdracht. Deze beproefde structuur, deze methodiek, wordt mondiaal ingezet en kent vele varianten. Denk hierbij oa. aan PRINCE2, IPMA, Projectmatig Creëren en AGILE. Zonder uitzondering hebben zij eenzelfde elementaire basis, en moeten we de verschillen zoeken in het gebruikte detailniveau, toepassing binnen een specifiek vakgebied en/of een bepaalde interpretatie.

De basis methodiek is in alle gevallen dus dezelfde. En die noemen we Projectmatig Werken. Zonder er een merk aan te koppelen. En wat mij betreft bij voorkeur zonder jargon en met veel ruimte voor flexibele inzet. Voor zowel kleine als grote complexe projecten.

Een training Projectmatig Werken:
Omvat de behandeling van de elementaire methodiek én kijkt naar hoe deze in het ideale geval door een groep samenwerkende mensen kan worden ingezet. Want de mens is een belangrijke, zo niet beslissende, factor in het proces. Maar ook de rol van de opdrachtgever en de organisatie komen aan bod.

Trainingen van Marco zijn 100% vrij van slaapverwekkende powerpoint, en vooral toegankelijk, praktisch en toepasbaar!

Onderwerpen die tijdens een training aan de orde komen zijn oa.:

Manieren van werken - PRINCE / Agile / Scrum / IPMA / Lean - Aanleiding - (SMART) Doelen stellen - Projectresultaat formuleren - Projectvoorstel - Business Case - Faseren - Projectgrenzen - Haalbaarheid - Projectplan - Budget - Ramen & Begroten - Kwaliteit - Programma van Eisen - Projectorganisatie - Projectleider - Stakeholders - Omgevings analyse - Tijd en Planning - Risico management - Projectbeheersing - Teamvorming - Teamrollen - Leiding geven - Inspireren - Motiveren - Communicatie - Opdrachtgever - Conflicten - Deming Circle - Aktiviteitenlijst - Management Samenvatting - Project documenten - Evaluatie - Borging - Projectarchief

Trainingen: er zijn 3 'basis varianten'
Een training is vrijwel altijd maatwerk. Daarom start elke traject met een afspraak voor een persoonlijke kennismaking en overleg over de gewenste training. Van belang is helder te krijgen wat een organisatie precies wil bereiken met de training. Op basis daarvan stellen we samen het juiste programma, leerdoelen en werkvormen op en laten de training zo goed mogelijk aansluiten bij de dagelijkse werkomgeving van de deelnemers. Ook bepalen we samen op welk niveau de training verzorgd moet worden (MBO, MHBO of HBO).


Masterclass, 1 dag:
Deze intensieve training is speciaal bedoeld voor projectleiders die al werkzaam zijn in die rol, maar er nog geen specifieke opleiding voor volgden. In één dag wordt de gehele methodiek doorgenomen en wordt veelvuldig de verbinding gelegd met de dagelijkse praktijk. De training zit vol met praktische tips en adviezen aan de projectleider. Dit programma leent zich bij uitstek voor een 1:1 training of voor kleine groepen (max. 6 deelnemers).


2 dagen, voor (aspirant)projectleiders & (aspirant)projectmedewerkers:
Een brede basistraining waarin de gehele methode wordt uitgelegd én, aan de hand van sprekende cases, gekoppeld aan de dagelijkse praktijk.
Na deze training kunnen de deelnemers hetzij als projectleider hetzij als projectmedewerker aan de slag: zij kennen de methodiek, kunnen deze toepassen en 'spreken dezelfde taal'.

Los van het voordeel voor werken aan projecten, biedt deze training veel inzichten en tools om het eigen dagelijkse (lijn)werk effectiever en efficiënter in te richten en uit te voeren.
Deze training is ideaal voor groepen tot ca. 12 deelnemers.

3 dagen, voor (aspirant)projectleiders
Speciaal voor (aspirant)projectleiders werd een programma samengesteld waarin extra aandacht is voor samenwerken in een team. Denk aan onderwerpen als communicatie, leiding geven, teamvorming en omgaan met conflicten. Naast aanvullende theorie bij deze onderwerpen worden rollenspellen gebruikt om te ervaren hoe misverstanden binnen projecten voorkomen kunnen worden door heldere communicatie.
De grootte van de groep is bij deze training van invloed op het leereffect. In het ideale geval is de groep max. 10 deelnemers groot.
Marco Derksen
Vogelweg 4A
6862 GH Oosterbeek
t. 026 495 02 02
post@marcoderksen.nl

KvK: 09220428
BTW-id: NL001861568B92

Wet op privacy:
Lees hier de AVG privacy verklaring
'als je het niet op een eenvoudige manier kunt uitleggen,
dan begrijp je het niet goed genoeg'

Albert Einstein