Over Marco Spreker Contact Home
In het algemeen:
Projectmatig Werken, ook wel projectmanagement, gaat over het aanbrengen van structuur bij de uitvoering van een opdracht. Deze beproefde structuur, deze methodiek, wordt mondiaal ingezet en kent vele varianten. Denk hierbij oa. aan PRINCE2, IPMA, Projectmatig Creëren en AGILE. Zonder uitzondering hebben zij eenzelfde elementaire basis, en moeten we de verschillen zoeken in het gebruikte detailniveau, toepassing binnen een specifiek vakgebied en/of een bepaalde interpretatie.

De basis methodiek is in alle gevallen dus dezelfde. En die noemen we Projectmatig Werken. Zonder er een merk aan te koppelen. En wat mij betreft bij voorkeur zonder jargon en met veel ruimte voor flexibele inzet. Voor zowel kleine als grote complexe projecten.

Een training Projectmatig Werken:
Omvat de behandeling van de elementaire methodiek én kijkt naar hoe deze in het ideale geval door een groep samenwerkende mensen kan worden ingezet. Want de mens is een belangrijke, zo niet beslissende, factor in het proces. Maar ook de rol van de opdrachtgever en de organisatie komen aan bod.

Trainingen van Marco zijn 100% vrij van slaapverwekkende powerpoint, en vooral toegankelijk, praktisch en toepasbaar!

Onderwerpen die tijdens een training aan de orde komen zijn oa.:

Manieren van werken - PRINCE / Agile / Scrum / IPMA / Lean - Aanleiding - (SMART) Doelen stellen - Projectresultaat formuleren - Projectvoorstel - Business Case - Faseren - Projectgrenzen - Haalbaarheid - Projectplan - Budget - Ramen & Begroten - Kwaliteit - Programma van Eisen - Projectorganisatie - Projectleider - Stakeholders - Omgevings analyse - Tijd en Planning - Risico management - Projectbeheersing - Teamvorming - Teamrollen - Leiding geven - Inspireren - Motiveren - Communicatie - Opdrachtgever - Conflicten - Deming Circle - Aktiviteitenlijst - Management Samenvatting - Project documenten - Evaluatie - Borging - Projectarchief

Trainingen: er zijn 3 'basis varianten'
Een training is vrijwel altijd maatwerk. Daarom start elke traject met een afspraak voor een persoonlijke kennismaking en overleg over de gewenste training. Van belang is helder te krijgen wat een organisatie precies wil bereiken met de training. Op basis daarvan stellen we samen het juiste programma, leerdoelen en werkvormen op en laten de training zo goed mogelijk aansluiten bij de dagelijkse werkomgeving van de deelnemers. Ook bepalen we samen op welk niveau de training verzorgd moet worden (MBO, MHBO of HBO).


Masterclass, 1 dag:
Deze intensieve training is speciaal bedoeld voor projectleiders die al werkzaam zijn in die rol, maar er nog geen specifieke opleiding voor volgden. In één dag wordt de gehele methodiek doorgenomen en wordt veelvuldig de verbinding gelegd met de dagelijkse praktijk. De training zit vol met praktische tips en adviezen aan de projectleider. Dit programma leent zich bij uitstek voor een 1:1 training of voor kleine groepen (max. 6 deelnemers).


2 dagen, voor (aspirant)projectleiders & (aspirant)projectmedewerkers:
Een brede basistraining waarin de gehele methode wordt uitgelegd én, aan de hand van sprekende cases, gekoppeld aan de dagelijkse praktijk.
Na deze training kunnen de deelnemers hetzij als projectleider hetzij als projectmedewerker aan de slag: zij kennen de methodiek, kunnen deze toepassen en 'spreken dezelfde taal'.

Los van het voordeel voor werken aan projecten, biedt deze training veel inzichten en tools om het eigen dagelijkse (lijn)werk effectiever en efficiënter in te richten en uit te voeren.
Deze training is ideaal voor groepen tot ca. 12 deelnemers.

3 dagen, voor (aspirant)projectleiders
Speciaal voor (aspirant)projectleiders werd een programma samengesteld waarin extra aandacht is voor samenwerken in een team. Denk aan onderwerpen als communicatie, leiding geven, teamvorming en omgaan met conflicten. Naast aanvullende theorie bij deze onderwerpen worden rollenspellen gebruikt om te ervaren hoe misverstanden binnen projecten voorkomen kunnen worden door heldere communicatie.
De grootte van de groep is bij deze training van invloed op het leereffect. In het ideale geval is de groep max. 10 deelnemers groot.
Eenvoudig en snel een online offerte opvragen voor een training


Natuurlijk kan ik op basis van enkele specifieke gegevens die voor uw training van toepassing zijn een prima offerte maken. Daar is dit formulier dan ook voor bedoeld.

Wel investeer ik graag in een persoonlijke kennismaking om goed te onderzoeken wat precies uw wensen en verwachtingen zijn, zodat we samen de juiste training met het juiste programma kunnen samenstellen.
Spreekt de offerte u aan, neem dan contact op voor het maken van een afspraak.


Aanvraag offerte

Mijn gegevens:
Dhr. Mw.
Naam en voorletter(s): 
Bedrijf / organisatie: 
Email: 
(de offerte wordt aan dit emailadres gericht)
Aantal groepen: 
Aantal deelnemers per groep: 
Aantal trainingsdagen per groep: 
Gewenste trainingslocatie:  Incompany Extern
Gewenst niveau:  MBO MHBO HBO
Na verzenden van dit formulier ontvangt u binnen 24 uur een offerte voor de training.
Let op: alleen een volledig ingevuld formulier wordt in behandeling genomen.

Met uw gegevens wordt zeer zorgvuldig omgegaan. Deze worden NIET opgenomen in een online database, maar voor de veiligheid offline bewaard.
Lees hier de volledige AVG privacy verklaring.


Marco Derksen
Postbus 318
6860 AH Oosterbeek
t. 026 495 02 02
post@marcoderksen.nl

KvK: 09220428
BTW-id: NL001861568B92

Wet op privacy:
Lees hier de AVG privacy verklaring
'als je het niet op een eenvoudige manier kunt uitleggen,
dan begrijp je het niet goed genoeg'

Albert Einstein