Over Marco Spreker Contact Home
Over Marco Derksen
Trainer, docent en inspirator
Marco zet met oneindig veel plezier de methode van Projectmatig Werken uiteen. Hij doet dat uiterst praktisch aan de hand van begrijpelijke schetsen en sprekende voorbeelden. En op een onderhoudende manier die leidt tot vele momenten van herkenning en begrip van aanvankelijk lastig lijkende theorie. Ook bespreekt Marco hoe de basis van Projectmatig Werken zich verhoudt tot van een merk voorziene methoden als oa. Prince2, IPMA, Agile en Scrum.
Steevast zijn twee doelen van een training: 'geen pijn in de buik meer voor het opstarten en uitvoeren van een project' en 'het plezier ontdekken en ervaren van het systematisch en met succes uitvoeren van een opdracht'.


Wars van moeilijk doen
Projectmanagement wordt nogal eens werd geassocieerd met 'complex' en 'je moet het maar kunnen'. Terwijl het feitelijk niets meer (maar ook niets minder) is dan het in de juiste volgorde op de juiste manier doen van de juiste dingen. Met als resultaat: een opdracht binnen budget, binnen de afgesproken tijd en met de afgesproken wensen/eisen voorbereiden en uitvoeren. Daarom houdt Marco het graag toegankelijk, begrijpelijk en toepasbaar. Hij is wars van 'moeilijk doen' en onbegrijpelijk jargon.


Liefhebberijen
Sportduiken is een belangrijke rode draad in het leven van Marco. Met Jacques Yves Cousteau als grote voorbeeld, want 'people protect what they love' was zijn credo. Daarom haalde Marco alle duikbrevetten tot en met die van PADI Instructeur, zodat hij anderen de betoverende onderwaterwereld kon laten zien. Wie dat heeft gezien, begrijpt dat we zuinig moeten zijn op ons 'ruimteschip aarde'.
Naast duiken zijn zeilen (van Randmeren t/m Noordzee), kajakken, fietsen (regelmatig een 'rondje om de veluwe'), zwemmen en hardlopen de 'feestjes van het leven'. En dat niet zonder even stil te staan bij het gegeven dat dit allemaal niet vanzelfsprekend is.


Achtergrond
Marco werkte vanaf 1989 ruim 18 jaar bij KEMA in Arnhem. Voor 4 dagen in de week, want de rest van de tijd ging zitten in het bedenken en uitvoeren van eigen projecten. Zo was er de 'Norway Diving Expedition' (in kaart brengen van de sportduikmogelijkheden langs de Noorse kust) en de 'Akerendam Expedition' (de berging, conservering en tentoonstelling van één van de kanonnen van het in 1725 voor de kust van Noorwegen gezonken VOC schip Akerendam).
Vanaf 2007 start Marco als zelfstandig ondernemer. Hij exploiteert al snel enkele webwinkels, elk met een eigen niche-product. Maar ook start Marco met het verzorgen van lessen Projectmatig Werken voor oa. praktijkopleider NCOI en ExplainiT. Omdat de boeken die gebruikt worden door deelnemers aan een training veelal als erg saai en veel te diepgaand worden ervaren schijft Marco in 2015 een basisboek over Projectmatig Werken en vult dit aan met online video tutorials en een online leeromgeving. Dit concept wordt direct ingezet door enkele opleiders als NCOI, Schoevers, ExplainiT en Hogeschool Zuyd.


Websites en links
Website Akerendam Expeditie
Berging VOC kanon, documentaire film
NCRV TV item
Uitgeverij van het basisboek Projectmatig Werken
Marco Derksen
Vogelweg 4A
6862 GH Oosterbeek
t. 026 495 02 02
post@marcoderksen.nl

KvK: 09220428
BTW-id: NL001861568B92

Wet op privacy:
Lees hier de AVG privacy verklaring
'als je het niet op een eenvoudige manier kunt uitleggen,
dan begrijp je het niet goed genoeg'

Albert Einstein