Over Marco Spreker Contact Home
Marco Derksen spreekt over de volgende onderwerpen:
Projectmatig Werken / Projectmanagement
Natuurlijk, hier kan Marco op elk gewenst onderwerp een boeiend en leerzaam verhaal houden. Niet zelden houdt Marco de groep een spiegel voor, die het ene moment confronterend is en het volgende moment hilarisch.
Startpunt van een lezing is een dialoog over het evenement waar de lezing onderdeel van is, het thema van het evenement en doelen die gehaald moeten worden. Daarop wordt dan altijd een maatwerk lezing samengesteld.

Bijzonder en altijd verhelderend is de lezing over al die methodieken die er zijn. Het rad van avontuur van methodieken komt mee en alles over Agile, Scrum, PRINCE, IPMA, PMBoK, Lean, Projectmatig CreŰren, Watervalmethode etc. komt voorbij. Nog niet eerder werd het palet aan methoden zo helder uiteengezet.


Ondernemerschap & (projectmatig!) ondernemen
Al lang heeft Marco een visie, gebaseerd op puur eigen ervaringen, op het starten van een onderneming. Hoe krijg je je onderneming echt goed van het lanceerplatform af?! Begin met het versnipperen van om het even welk ondernemingsplan-template! Zie de start van je onderneming als een project en schrijf er een projectplan voor! Een stuk gemakkelijker en concreter dan al die ondernemingsplan-templates. Die bovendien uit de tijd zijn. Immers: ze zijn vooral bedacht door banken om hen een beslisdocument te bieden voor het verstrekken van financiering. De ondernemers die het plan echt en oprecht voor henzelf schreven (wat graag wordt beweerd) zijn zeldzaam. En zijn banken voor een financiering nog wel de beste optie?

Projectmatig Werken verzekert je van HET JUISTE PLAN voor de start van je onderneming. En na de start gooi je het weg, want dan heb je het niet meer nodig. Dan heb je een volgend plan nodig voor continu´teit en groei. En dat is een wezenlijk ANDER PLAN dan dat voor de start! En hier gaat het bij al die template-ondernemingsplannen volledig mis. Je kunt onmogelijk 1 plan maken voor zowel start als vervolg. Voor beiden moet je totaal andere dingen doen. Daarom: start met Projectmatig Ondernemen. Marco vertelt je precies hoe!


Fondsenwerving & Sponsoring
Nadat Marco een flinke expeditie organiseerde en leidde (de berging van 1 van de kanonnen van het in 1725 voor de kust van Noorwegen gezonken VOC schip Akerendam) werd hij regelmatig benaderd met de vraag 'je hebt daar toen 125.000 euro voor bij elkaar gekregen, hoe heb je dat gedaan?!'.
Daaruit ontstond een workshop Fondsenwerving & Sponsoring' die Marco met regelmaat verzorgt voor oa. gemeenten die op een dagdeel verenigingen en stichtingen uitnodigt om te leren hoe je voor een organisatie geld bij elkaar krijgt om mooie dingen te doen.
Zie voor alle details de website www.fondsenwervingsponsoring.nl


Marco Derksen
Vogelweg 4A
6862 GH Oosterbeek
t. 026 495 02 02
post@marcoderksen.nl

KvK: 09220428
BTW-id: NL001861568B92

Wet op privacy:
Lees hier de AVG privacy verklaring
'als je het niet op een eenvoudige manier kunt uitleggen,
dan begrijp je het niet goed genoeg'

Albert Einstein